Reservekopieën

Reservekopieën

Met een back-up voorkom je dat belangrijke gegevens op je pc verloren gaan. Het kan het behoud van jouw onderneming zijn. Vergeet ook niet je persoonlijke bestanden zoals de documenten, fotos en andere bestanden.
Een back-up is een reservekopie van de bestanden op je computer(s). Die kopie komt van pas wanneer er onverhoopt iets mis gaat. Het is niet ondenkbaar dat bestanden per ongeluk worden gewist, beschadigd raken of dat de computer crasht of besmet raakt met een virus.
De schade die dit veroorzaakt is afhankelijk van de vraag hoe digitaal jouw bedrijfsvoering is. Maar je kunt de schade beperken door back-ups te maken zodat verloren informatie weer teruggehaald kan worden.

qputer NAS

Met een NAS oplossing van qputer automatiseren we de backup van jouw systemen zodat je er (bijna) geen omkijken meer naar hebt. Synchroniseer gegevens op meerdere apparaten vanaf je eigen privé cloud terwijl je zelf 100% eigenaar blijft van je gegevens. Zowel op je computers, laptops, tablets als mobiele telefoons.
Waar wordt de back-up geplaatst? Voor de hardware heb je de keuze uit diverse mogelijkheden, afhankelijk van de grootte van de bestanden waar je een back-up van wilt maken. Gaat het in totaal om niet meer dan een paar GB, dan kan je volstaan met een USB-geheugenstick of zelfs een USB harddisk. Gaat het om grotere bestanden of meerdere computers, laptops, tablets of telefoons dan kan mogelijk een NAS uitkomst bieden.